Subway intentioneaza sa mai deschida 20 de restaurante pana in 2016

Data: 28/7/2014

Subway (unul dintre cele mai mari lanturi de fast-food din lume) a intrat pe piata din Romania in aprilie 2012. Primul restaurant a fost deschis in Piata Victoriei din Bucuresti.  A urmat, in acelasi an, deschiderea unor restaurant in Iasi, Cluj Napoca, Timisoara si Pitesti. Astazi, Subway are 20 de restaurant in intreaga tara si intentioneaza sa mai deschida inca pe atatea in urmatorii doi ani. 

In urmatorul an, Subway a continuat extinderea in orasele Ploiesti, Suceava si Constanta. De la inceputul acestui an, lantul de fast-food a mai deschis doua noi restaurante, intrand si pe segmentul restaurantelor „drive-thru” din Romania, prin deschiderea primei unitati de acest tip in incinta statiei Petrom Vestem, de la intrarea din orasul Sibiu. In Capitala sunt deshise pana in prezent 11 restaurante Subway.

Subway este cea mai mare franciza din lume si are peste 42.000 restaurante in 107 tari, fiind prezent pe piata de 49 de ani. De la deschiderea primului restaurant in 1965, compania are o medie de dezvoltare de aproximativ 862 de restaurant pe an.

Franciza pentru un Subway costa 7.500 de euro pe luna, iar partenerii Subway vor plati, totodata, o suma reprezentand 8% din afaceri pentru fondul de franciza si 4,5% din vanzari pentru fondul de publicitate.

Sursa: http://www.cariereonline.ro/articol/subway-intentioneaza-sa-mai-deschida-20-de-restaurante-pana-2016